Mijn diensten

Tuinontwerp

Tuinen zijn er in alle stijlen. Of u nu houdt van een klassieke formele tuin, een natuurlijke botanische tuin, een strakke moderne tuin, of u geeft de voorkeur aan een praktische kindvriendelijke tuin, alle denkbare variaties zijn mogelijk. Wij kunnen uw eigen ideeën uitwerken, of u laat het geheel aan ons over. Hierbij houden we rekening met uw wensen en kiezen we het beste plan passend bij uw woning.

Voorafgaand aan het maken van een ontwerp wordt zoveel mogelijk informatie bij de klant ingewonnen over de ligging van het perceel, de te nemen maten, de wensen van de klant, welke materialen er de voorkeur hebben en niet geheel onbelangrijk het te besteden budget. Als deze zaken vastgesteld zijn kan van de genomen maten, foto’s en een eventueel kadastertekening (schaal 1:100) een ontwerp worden gemaakt.

Tuinaanleg

Een goed ontwerp en beplantingsplan is de basis voor een mooie, evenwichtige tuin, afgestemd op de wensen van de klant. Om rust en eenheid in uw tuin te krijgen, is het belangrijk om een goede keuze te maken in de beplanting, bestrating en tuinhout. Wij hebben de expertise in huis om samen met u te kijken naar de mogelijkheden voor een goed plan. Marc Ikink Tuinvormgeving onderhoud nauwe banden met externe bedrijven als loonbedrijven, voor inzet van groot materieel. Inkoop beplanting gaat rechtstreeks via kwekerij en groothandel.

Tuinrenovatie

Onder renovatie verstaan we het opnieuw inrichten of uitbreiden van een tuin, waterpartij, bestrating of groenproject met eventueel behoud van bestaande planten of materialen. Een plan van renovatie heeft als doel het verkrijgen van een nieuw eindbeeld en gaat altijd uit van een bestaande situatie die (gedeeltelijk) gehandhaafd dient te worden.

Tuinonderhoud

Om uw tuin in goede conditie te houden en optimaal te kunnen genieten van uw tuin is onderhoud nodig. Dit kan in de vorm van regelmatig onderhoud middels een onderhouds-contract, waarin u met ons een vaste afspraak maakt voor terugkerend onderhoud. U kunt dan denken aan: voor- en najaarsonderhoud en door het jaar heen het bijhouden van de tuin, waarin o.a. de bemesting wordt verzorgt, de tuin onkruidvrij wordt gemaakt, zonodig terrassen worden gereinigd, gazononderhoud, bladruimen en snoeien.